Teleći medaljoni u tamnom sosu
Slatko-ljuta kombinacija tamne čokolade i ljute paprike oplemeniće ovaj specijalitet od teletine i za tren oka popraviti vaše raspoloženje.
Priprema
- Rernu zagrejte na 150 stepeni. U tiganju sa nelepljivom podlogom na Carapelli ekstra devičanskom maslinovom ulju ispržite medaljone sa obe strane, potom ih posolite i pobiberite. Izvadite medaljone iz tiganja i ostavite ih sa strane da se ohlade.
- U ulju u kojem se pržilo meso izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i celer isečene na sitne kockice i ljutu papriku. Sve dobro promešajte i pržite na umerenoj temperaturi oko deset minuta.
- Kad povrće omekša, vratite meso u tiganj, sipajte crno vino i goveđi bujon, promešajte i poklopite, sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu i dinstajte oko 20 minuta.
- Meso i nadev sipajte u tanjir i prekrijte folijom, da odstoji dva-tri sata kako bi meso omekšalo i bilo ukusnije. Sklonite foliju, istopite Schogetten tamnu čokoladu i prelijte preko mesa. Servirajte odmah uz kuvano povrće, ili pire krompir.