Teleći medaljoni u tamnom sosu

Teleći medaljoni u tamnom sosu
admin
Postavio: admin23.05.2016.Kategorija: Recepti
|
02216

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • teleći medaljoni9komada
  • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje2kašike
  • Schogetten tamna čokolada30g
  • šargarepa3komada
  • crni luk1glavica
  • celer1koren
  • beli luk2čena
  • crno vino2dl
  • goveđi bujon2dl
  • ljuta paprika1kašičica

Slatko-ljuta kombinacija tamne čokolade i ljute paprike oplemeniće ovaj specijalitet od teletine i za tren oka popraviti vaše raspoloženje.

Priprema

  1. Rernu zagrejte na 150 stepeni. U tiganju sa nelepljivom podlogom na Carapelli ekstra devičanskom maslinovom ulju ispržite medaljone sa obe strane, potom ih posolite i pobiberite. Izvadite medaljone iz tiganja i ostavite ih sa strane da se ohlade.
  2. U ulju u kojem se pržilo meso izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i celer isečene na sitne kockice i ljutu papriku. Sve dobro promešajte i pržite na umerenoj temperaturi oko deset minuta.
  3. Kad povrće omekša, vratite meso u tiganj, sipajte crno vino i goveđi bujon, promešajte i poklopite, sačekajte da provri, pa smanjite temperaturu i dinstajte oko 20 minuta.
  4. Meso i nadev sipajte u tanjir i prekrijte folijom, da odstoji dva-tri sata kako bi meso omekšalo i bilo ukusnije. Sklonite foliju, istopite Schogetten tamnu čokoladu i prelijte preko mesa. Servirajte odmah uz kuvano povrće, ili pire krompir.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti