Sicilijanska pasta sa prelivom od tamne čokolade

Sicilijanska pasta sa prelivom od tamne čokolade
admin
Postavio: admin19.05.2016.Kategorija: Recepti
|
0765

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • špagete ili taljatele500g
  • Schogetten crna čokolada30g
  • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje2kašike
  • crni luk1glavica
  • mleveno svinjsko meso350g
  • beli luk2čena
  • belo vino1.5dl
  • Mutti pasirani paradajz2kašike
  • cimet1kašičica
  • puter20g
  • so, biberpoukusu
Za 2 osobe

Crna čokolada, omiljena širom sveta, u kulinarstvu je osnovni sastojak mnogih poslastica. Međutim, svoju primenu našla je i među slanim jelima. Jedno od takvih je i sicilijanska pasta, gde upravo kraljica slatkiša ovo mediteransko jelo čini još ukusnijim I egzotičnijim.

Priprema

  1. Pastu skuvajte u slanoj vodi, dobro je procedite i ostavite sa strane.
  2. U velikom tiganju sa debljom podlogom zagrejte Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje i puter, pa izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk. Kada luk omekša, dodajte mleveno svinjsko meso, sve dobro promešajte i na umerenoj temperaturi dinstajte još desetak minuta. Nakon toga dodajte Mutti pasirani paradajz, nastavite da dinstate još tri minuta, sipajte vino i ostavite da se krčka oko pet minuta.
  3. Pastu potom sipajte u tiganj sa sosom, dobro promešajte, začinite cimetom, posolite i pobiberite po ukusu. Schogetten tamnu čokoladu istopite i umešajte je u pastu. Servirajte dok je toplo.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti