Kremasta čorba sa pečurkama i piletinom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- ekstra devičansko maslinovo ulje1kašika
- pileće grudi, bez kostiju1komad
- so, biberpoukusu
- puter2kašike
- beli luk3čena
- pečurke1/2kg
- crni luk1komad
- šargarepa3komada
- celer2pruta
- brašno1/4šolje
- pileći bujon4šolje
- seckani peršun2kašike
Veoma ukusna i kremasta čorba i najbolje od svega, gotova za samo pola sata.
Priprema
- Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Posolite i pobiberite pileće grudi po ukusu. Stavite iseckano pileće meso na zagrejano ulje i pržite oko 2-3 minuta. Sklonite sa strane kada bude spremno.
- Otopite puter u drugoj posudi, dodajte sitno seckani beli luk, pečurke isečene na listiće, seckan crni luk, šargarepu i celer. Dinstajte oko pet minuta uz povremeno mešanje. Dodati brašno i mešati dok ne porumeni, oko minut. Meso i mešavinu povrća sipajte u pileći bujon i sve dobro promešajte i kuvajte uz lagano mešanje, oko 5 minuta.
- Supu posolite i pobiberite po ukusu i garniajte seckanim peršunovim listom.