Kremasta čorba sa pečurkama i piletinom

Kremasta čorba sa pečurkama i piletinom
Marija
Postavio: Marija19.04.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 30 min
|
0409

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • ekstra devičansko maslinovo ulje1kašika
  • pileće grudi, bez kostiju1komad
  • so, biberpoukusu
  • puter2kašike
  • beli luk3čena
  • pečurke1/2kg
  • crni luk1komad
  • šargarepa3komada
  • celer2pruta
  • brašno1/4šolje
  • pileći bujon4šolje
  • seckani peršun2kašike
Za 6 osobe

Veoma ukusna i kremasta čorba i najbolje od svega, gotova za samo pola sata.

Priprema

  1. Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Posolite i pobiberite pileće grudi po ukusu. Stavite iseckano pileće meso na zagrejano ulje i pržite oko 2-3 minuta. Sklonite sa strane kada bude spremno.
  2. Otopite puter u drugoj posudi, dodajte sitno seckani beli luk, pečurke isečene na listiće, seckan crni luk, šargarepu i celer. Dinstajte oko pet minuta uz povremeno mešanje. Dodati brašno i mešati dok ne porumeni, oko minut. Meso i mešavinu povrća sipajte u pileći bujon i sve dobro promešajte i kuvajte uz lagano mešanje, oko 5 minuta.
  3. Supu posolite i pobiberite po ukusu i garniajte seckanim peršunovim listom.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti