Zapečena palenta sa paradajz sosom

Zapečena palenta sa paradajz sosom
Marija
Postavio: Marija15.03.2016.Kategorija: Recepti
|
0609

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • palenta450g
  • mocarela250g
  • sveži bosiljak - listovi1/3šolje
  • crni luk1glavica
  • beli luk3čena
  • puter2kašike
  • polpa paradajz300g
  • voda1/2l
  • ekstra devičansko maslinovo ulje1kašika
  • smeđi šećer1kašičica
  • so1/2kašičice
  • biber1/2kašičice

Veoma ukusno jelo, laganog ukusa i teksture.

Priprema

  1. Uspite pola litre vode u šerpicu i dodajte malo soli, ½ kašike putera i 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Kada voda provri, sipajte palentu uz konstantno mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Spremnu palentu ostavite sa strane da se prohladi.
  2. U međuvremenu zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusovih. U tiganj stavite ostatak putera i zagrejte na srednjoj temperaturi. Dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte oko 4 minuta. Zatim dodajte usitnjen beli luk i dinstajte još 2 minuta. U tiganj dodajte palentu, biber, so i smeđi šećer, promešajte dobro i još malo dinstajte na laganoj vatri.
  3. Potom smesu prebacite u dublji pleh. Pospite jelo mocarelom i polpa paradajzom. Pecite oko 20 minuta dok sir ne postane braon i počne da bubri. Po želji jelo garnirajte listovima svežeg bosiljka. Služite toplo.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti