Torta sa mlečnom i belom čokoladom

Torta sa mlečnom i belom čokoladom
Marija
Postavio: Marija21.02.2016.Kategorija: Recepti
|
01818

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • mlečna čokolada300g
  • bela čokolada100g
  • slatka pavlaka500ml
  • keks200g
  • mleko1l
  • smeđi šećer10kašika
  • puding od vanile3kesice

Ova torta se ne peče.

Priprema

  1. U 200 ml mleka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mleka sipajte u posudu i zagrejte sve dok ne počne da vri. Dodajte razređeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podelite na dva dela. U jedan dodajte mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi.
  2. Ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i svetao puding. U ovalni kalup stavite foliju, pa prvo sipajte belu smesu i deo tamne smese. Lagano pomešajte dok ne dobijete crno bele šare. Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smese. Keks utopite u mleko pa naredajte na vrh smese. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati. Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Sečenje i dekoracija je na vama.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti