Torta sa mlečnom i belom čokoladom
Ova torta se ne peče.
Priprema
- U 200 ml mleka razmutite pudinge sa šećerom. Ostatak mleka sipajte u posudu i zagrejte sve dok ne počne da vri. Dodajte razređeni puding i pripremite ga. Dobijeni puding podelite na dva dela. U jedan dodajte mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi.
- Ostavite da se ohladi. Slatku pavlaku umutite mikserom, pa po jednu četvrtinu dodajte u taman i svetao puding. U ovalni kalup stavite foliju, pa prvo sipajte belu smesu i deo tamne smese. Lagano pomešajte dok ne dobijete crno bele šare. Zatim naspite preostalu pavlaku, izravnjajte, a zatim dodajte ostatak tamne smese. Keks utopite u mleko pa naredajte na vrh smese. Tortu pokrijte folijom i stavite u frižider da se ohladni nekoliko sati. Uzmite posudu sličnog oblika kao što je tepsija i prevrnite kolač u nju. Sečenje i dekoracija je na vama.