Kapkejks sa crnim dnom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- brašno1 1/2šolja
- prašak za pecivo1kašičica
- kakao1/4kašičice
- so1/2kašičice
- Azucar Demerara smeđi šećer1šolja
- Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje1/3šolje
- voda s limunom1šolja
- sirće1kašika
- ekstrakt vanile1kašičica
- krem sir240g
- jaje1komad
- Schogetten tamna čokolada1šolja
Ugodite sebi na najlepši način i ispobajte ovu crno-belu harmoniju ukusa i mirisa.
Priprema
- Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pripremite dva pleha sa po 12 kalupa za kapkejkse i obložite ih papirom.
- Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao prah i so i ostavite sa strane. U velikoj posudi, umutite jednu šolju smeđeg šećera, ekstra devičanskog maslinovog ulja i vode. Varjačom dodajte mešavinu od brašna i lagano mešajte. Potom dodajte sirće i vanilu.
- U srednjoj posudi, umešajte krem sir, jaje, 1/3 šolje smeđeg šećera i soli. Potom dodajte komadiće tamne čokolade.
- Trećinu kalupa popunite testom a po sredini kašikom dodajte smesu od krem sira. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.