Kapkejks sa crnim dnom

Kapkejks sa crnim dnom
admin
Postavio: admin17.11.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 30 min
|
0417

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • brašno1 1/2šolja
  • prašak za pecivo1kašičica
  • kakao1/4kašičice
  • so1/2kašičice
  • Azucar Demerara smeđi šećer1šolja
  • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje1/3šolje
  • voda s limunom1šolja
  • sirće1kašika
  • ekstrakt vanile1kašičica
  • krem sir240g
  • jaje1komad
  • Schogetten tamna čokolada1šolja
Za 12 osobe

Ugodite sebi na najlepši način i ispobajte ovu crno-belu harmoniju ukusa i mirisa.

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. Pripremite dva pleha sa po 12 kalupa za kapkejkse i obložite ih papirom.
  2. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao prah i so i ostavite sa strane. U velikoj posudi, umutite jednu šolju smeđeg šećera, ekstra devičanskog maslinovog ulja i vode. Varjačom dodajte mešavinu od brašna i lagano mešajte. Potom dodajte sirće i vanilu.
  3. U srednjoj posudi, umešajte krem sir, jaje, 1/3 šolje smeđeg šećera i soli. Potom dodajte komadiće tamne čokolade.
  4. Trećinu kalupa popunite testom a po sredini kašikom dodajte smesu od krem sira. Pecite u zagrejanoj rerni oko 25 minuta.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti