Pita od lisnatog testa s tunjevinom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- tunjevina u sopstvenom soku1konzerva
- ekstra devičansko maslinovo ulje2kašike
- lisnato testo1/2kg
- sveži peršun1/2veze
- beli luk1čen
- crni luk1glavica
- tikvica1komad
- neutralna pavlaka200ml
- mocarela250g
- jaje2komada
- sopoukusu
Vreme pripreme: 60 minuta
Priprema
- Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusovih. Na tiganju zagrejte 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Propržite sitno iseckani beli i crni luk, dok ne dobijete staklasti izgled. Dodajte sitno seckani peršun, seckanu tikvicu na kockice, tunu i so i lagano dinstajte.
- Odvojite polovinu lisnatog testa i stavite u posudu za pečenje. Koru premažite s 1 kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja, zatim dodajte tuna mešavinu, prelijte neutralnom pavlakom i mocarelom isečenom na kriške. Preko stavite drugu polovinu lisnatog testa i zategnite ivice. Viljuškom probodite nekoliko rupa i popunite sa 2 izlupana jajeta. Pecite 20-ak minuta dok pita ne postane rumene boje i hrskava.