Pita od lisnatog testa s tunjevinom

Pita od lisnatog testa s tunjevinom
Marija
Postavio: Marija16.02.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 60 min
|
0413

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • tunjevina u sopstvenom soku1konzerva
  • ekstra devičansko maslinovo ulje2kašike
  • lisnato testo1/2kg
  • sveži peršun1/2veze
  • beli luk1čen
  • crni luk1glavica
  • tikvica1komad
  • neutralna pavlaka200ml
  • mocarela250g
  • jaje2komada
  • sopoukusu
Za 4osobe

Vreme pripreme: 60 minuta

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusovih. Na tiganju zagrejte 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja. Propržite sitno iseckani beli i crni luk, dok ne dobijete staklasti izgled. Dodajte sitno seckani peršun, seckanu tikvicu na kockice, tunu i so i lagano dinstajte.
  2. Odvojite polovinu lisnatog testa i stavite u posudu za pečenje. Koru premažite s 1 kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja, zatim dodajte tuna mešavinu, prelijte neutralnom pavlakom i mocarelom isečenom na kriške. Preko stavite drugu polovinu lisnatog testa i zategnite ivice. Viljuškom probodite nekoliko rupa i popunite sa 2 izlupana jajeta. Pecite 20-ak minuta dok pita ne postane rumene boje i hrskava.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti