Ratatuj sa štanglicama od prosa i gremolatom

Ratatuj sa štanglicama od prosa i gremolatom
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 60 min
|
0997

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • limun1komada
  • peršun1
  • beli luk1komada
  • morska so1kašičica
  • proso200g
  • bujon od povrća1l
  • kikiriki puter1kašika
  • timijan6
  • patlidžan1komada
  • tikvice2komada
  • komorač1komada
  • čeri paradajz400g
  • masline100g
  • polpa paradajz400g
  • pinjoli30g
  • ekstra devičansko maslinovo ulje5kašika
Za 4osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 470 cal
Masti po porciji: 24 g

Priprema

  1. Za gremolatu limun oprati vrućom vodom, obrisati i istrugati koru, a sok iscediti i ostaviti sa strane. Iščupati listiće peršuna i sitno iseckati. Beli luk oljuštiti, fino samleti i pomešati sa korom limuna, peršunom i morskom soli.
  2. Proso kuvati poklopljeno u bujonu od povrća oko 20 minuta i više puta promešati. Skloniti sa ringle i dodati pola gremolate i buter od kikirikija. Masu od prosa razvaljati na papir za pečenje oko 1 cm debljine i ostaviti da se ohladi.
  3. Za ratatuj počupati listiće sa 3 struka timijana, a ostatak ostaviti sa strane za garniranje. Patlidžan i tikvice oprati, odseći krajeve i iseći na kockice. Komorač očistiti, odseći koren i iseći na male komade. Čeri paradajz oprati, obrisati i preseći na polovine. 2 kasike ekstra devičanskog maslinovog ulja zagrejati, dodati povrće i masline i listiće timijana. Dodati po ukusu so, biber i sok limuna. Dodati polpa paradajz i kuvati oko 15 minuta na srednjoj temperaturi poklopljeno.
  4. U međuvremenu pinjole grilovati u tiganju bez ulja stalno mesajući dok ne postanu zlatno žuti. Ostaviti ih da se ohlade. Masu od prosa iseći na štanglice 5 cm duzine i 3 cm širine i peći ih na preostalom ekstra devičanskom maslinovom ulju (3 kašike) u velikom teflonskom tiganju, dok ne dobiju zlatno braon boju. Servirati garnirano sa ratatujem, ostatkom gremolate i timijanom

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti