Orecchiette (pasta) sa komoračom, čilijem i šafranom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- beli luk2komada
- ljuta papričica1komada
- komorač1komada
- čeri paradajz100g
- orecchiette (pasta)400g
- pernod50ml
- šafran1pakovanje
- bujon od povrća150ml
- mleveni biber1kašičica
- ekstra devičansko maslinovo ulje25ml
Kalorijska vrednost po porciji: 465 cal
Masti po porciji: 9 g
Priprema
- Luk oljuštiti i iseći na male kockice. Beli luk oljuštiti i iseći na tanke kolutiće. Ljutu papričicu iseći na pola po dužini, očistiti od semenki i sitno iseckati. Komorač oprati i obrisati, zeleni deo odseći i krupno naseckati, koren prepoloviti, odseći stabljike i iseći na tanke kolutove. Čeri paradajz oprati i iseći na polovine.
- Orecchiette skuvati al dente prema uputstvu sa pakovanja u posoljenoj vodi. U međuvremenu zagrejati jednu kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja u tiganju. Dodati luk, beli luk, čili papriku, komorač i paradajz, dinstati 5 minuta na srednje jakoj temperaturi. Ugasiti pernodom.
- Dodati šafran, bujon i malo vrele vode u kojoj su se kuvale knedlice i ostaviti da se kuva 5-8 minuta. Knedle procediti i pomešati sa povrćem iz tiganja. Kratko zagrejati i doterati ukus solju i biberom. Servirati toplo, garnirati sa lišćem komorača i preliti ostatkom ekstra devičanskog maslinovog ulja.