Orecchiette (pasta) sa komoračom, čilijem i šafranom

Orecchiette (pasta) sa komoračom, čilijem i šafranom
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 25 min
|
01145

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • beli luk2komada
  • ljuta papričica1komada
  • komorač1komada
  • čeri paradajz100g
  • orecchiette (pasta)400g
  • pernod50ml
  • šafran1pakovanje
  • bujon od povrća150ml
  • mleveni biber1kašičica
  • ekstra devičansko maslinovo ulje25ml
Za 4osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 465 cal
Masti po porciji: 9 g

Priprema

  1.  Luk oljuštiti i iseći na male kockice. Beli luk oljuštiti i iseći na tanke kolutiće. Ljutu papričicu iseći na pola po dužini, očistiti od semenki i sitno iseckati. Komorač oprati i obrisati, zeleni deo odseći i krupno naseckati, koren prepoloviti, odseći stabljike i iseći na tanke kolutove. Čeri paradajz oprati i iseći na polovine.
  2.  Orecchiette skuvati al dente prema uputstvu sa pakovanja u posoljenoj vodi. U međuvremenu zagrejati jednu kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja u tiganju. Dodati luk, beli luk, čili papriku, komorač i paradajz, dinstati 5 minuta na srednje jakoj temperaturi. Ugasiti pernodom.
  3.  Dodati šafran, bujon i malo vrele vode u kojoj su se kuvale knedlice i ostaviti da se kuva 5-8 minuta. Knedle procediti i pomešati sa povrćem iz tiganja. Kratko zagrejati i doterati ukus solju i biberom. Servirati toplo, garnirati sa lišćem komorača i preliti ostatkom ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti