Turska kajgana sa paradajzom i paprikama (Menemen)

Turska kajgana sa paradajzom i paprikama (Menemen)
admin
Postavio: admin09.09.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 35
|
02116

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • ljuta papričica2komada
  • polpa paradajz400g
  • braon šećer2kašičica
  • peršun1veza
  • kremasti jogurt6kašičica
  • beli luk2čena
  • ekstra devičansko maslinovo ulje2kašika
Za 4osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 222 cal
Masti po porciji: 12 g

Priprema

1.Zagrejati ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju za prženje. Umešajte crni luk, papriku i ljutu papričicu. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte polpa paradajz i braon šećer, uz stalno mešanje. Kuvajte dok tečnost ne ispari. 

2.Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja. Poklopite tiganj i na laganoj vatri pržite jaja dok ne budu spremljena po želji.

3.Pomešajte jogurt sa belim lukom i začinima. Pospite menemen peršunom i poslužite iz tiganja, zajedno uz prilog od jogurta i belog luka.

Ovo jelo je sjajan izbor za porodični branč, ručak ili večeru

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti