Palačinke sa začinskim biljem i zelenim fiilom

Palačinke sa začinskim biljem i zelenim fiilom
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 60 min
|
01043

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • grašak250g
  • zelene špargle250g
  • tikvice2komada
  • beli luk2komada
  • limun1komada
  • slatka pavlaka150g
  • brašno125g
  • mleko150ml
  • pinjoli30g
  • ruzmarin2
  • muskatni oraščić1
  • začinsko bilje1
  • ekstra devičansko maslinovo ulje4kašika
Za 4osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 460 cal
Masti po porciji: 28 gr

Priprema

  1. Ljuske od graška očistiti, oprati i prepoloviti. Špargle očistiti, oljuštiti u donjoj trećini i preseći na pola po dužini, a potom iseći na komade. Grašak i ljuske od graška kuvati 5 minuta u posoljenoj vodi i zatim izvaditi i preliti hladnom vodom. Tikvice oprati, preseći po dužini na pola i zatim na kolutove. Beli luk oljuštiti i sitno iseckati. Limun oprati toplom vodom i prosušiti ga. Koru oljuštiti i iscediti sok.
  2. Zagrejati 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja u tiganju i pržiti tikvice, špargle, beli luk i iglice ruzmarina. Dodati grašak, ljuske od graška, koru od limuna i sok. Začiniti solju, biberom i muskatnim oraščićem. Po želji dodati celu količinu slatke pavlake ili koristiti samo povrće, a tek na kraju gotovo jelo preliti sa malo pavlake.
  3. Za testo fino iseckati začinsko bilje, a neke listove cele za garniranje. Brašno, mleko, jaja, so i pola seckanog začinskog bilja dobro umutiti i ostaviti 10 minuta. U međuvremenu pinjole u teflonskom tiganju bez ulja izgrilovati, stalno mesajuci. Staviti pinjole na tanjir da se ohlade. Ostatak ekstra devičanskog maslinovog ulja (2 kašike) zagrejati u tiganju i ispeći 8 palačinki. Servirati sa povrćem i garnirati sa ostatkom začinskog bilja.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti