Omlet od krompira i spanaća sa kelerabom

Omlet od krompira i spanaća sa kelerabom
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 1 h
|
01087

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • krompir800g
  • beli luk2komada
  • brašno50g
  • palenta80g
  • keleraba500g
  • bujon od povrća100ml
  • pavlaka50g
  • limun1komada
  • ekstra devičansko maslinovo ulje8kašika
Za 4osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 475 cal
Masti po porciji: 25 g

Priprema

  1. Krompir oprati i sa ljuskom kuvati u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Potom krompir oljuštiti dok je još vruć. Spanać očistiti, dobro oprati i ostaviti da se prosuši. Crni luk i beli luk očistiti i sitno iseckati.
  2. U tiganju zagrejati 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, dodati crni i beli luk i pržiti 1 minut, zatim dodati spanać i pomešati. Sve staviti na tanjir i ostaviti da se ohladi, zatim uvaljati i grubo naseći.
  3. Krompir grubo narendati, pomešati sa karijem, spanaćem i brašnom, dodati so. Od pripremljene mase vlažnim rukama oblikovati 12 omleta debljine oko 3 cm i sa obe strane uvaljati u kukuruzni griz.
  4. Kelerabe oprati, oljuštiti, iseći na četvrtine, pa zatim na tanke ploske. U jednom loncu zakuvati bujon i pavlaku, dodati kelerabu i poklopljeno kuvati 6-8 minuta. Procediti i sačuvati fond od kelerabe. Limun oprati vrućom vodom, obrisati, oljuštiti koru i iscediti sok.
  5. Preostalo ekstra devičansko maslinovo ulje (7 kašika) zagrejati u velikom teflonskom tiganju. Omlete pržiti na srednjoj temperaturi sa obe strane po oko 3 minuta dok ne postanu zlatno žuti. Stavljati ih na salvetu da se ocede.
  6. Kelerabu začiniti sa korom limuna, 3-4 kašike limunovog soka, solju i biberom i poređati na tanjire. Preko staviti omlete i po želji sve posuti karijem. Uz to servirati fond u kome su se kuvale kelerabe.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti