Pileći ragu sa paradajzom i komoračem

Pileći ragu sa paradajzom i komoračem
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 35 min
|
01441

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • komorač1glavica
  • pileći batak2komada
  • beli luk1glavica
  • krompir200g
  • polpa paradajz400g
  • bujon od povrća150ml
  • ekstra devičansko maslinovo ulje2kašika
Za 2osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 351 cal;
Masti po porciji: 9 g

Priprema

  1. Glavicu komorača operite i odrežite zelene vrhove. Isecite na četiri dela, očistite jezgro i isecite na kriške. Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju, dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni. Dodajte komorač i beli luk i lagano dinstajte dok komorač ne promeni boju.
  2. Pomešajte u posudu za kuvanje krompir, paradajz, supu i začine po želji, pokrijte i kuvajte 20 min dok krompir ne omekša. Dodajte papriku i smanjite temperaturu. Pripremljenu smesu prelijte preko piletine i pospite komoračem. Služite uz prepečeni hleb koji ćete umakati u sos.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti