Paradajz čorba sa pirinčem
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- šargarepa1komada
- braon šećer1kašičica
- celer1
- sirće2kašičica
- paradajz pire1kašika
- pasirani paradajz400g
- bujon od povrća1l
- integralni pirinač140g
- peršun1
- pesto sos1kašika
- ekstra devičansko maslinovo ulje2kašika
Kalorijska vrednost po porciji: 213 cal
Masti po porciji: 3 g
Priprema
- Zagrejati maslinovo ulje u velikom tiganju i dodati luk, šargarepu i celer, pa dinstati na laganoj temperaturi dok povrće ne omekša. Nakon toga, dodati šećer i sirće, kuvati još 1 minut, pa dodati paradajz pire. Kada se se sve dobro sjedini, sipati pasirani paradajz, supu od povrća, braon pirinač, pokriti i kuvati još 10 minuta, dok pirinač ne omekša.
- Neposredno pre služenja pospite čorbu s malo seckanog peršuna, po ukusu. Ukoliko želite u svaku porciju možete dodati pesto sos.