Zapečeni paradajz sa lukom i kozijim sirom

Zapečeni paradajz sa lukom i kozijim sirom
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 55 min
|
01112

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • beli luk4komada
  • pelat paradajz800g
  • braon šećer1kašika
  • prezle85g
  • mrvljeni koziji sir125g
  • ekstra devičansko maslinovo ulje2kašika
Za 4osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 346 cal
Masti po porciji: 39 g

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni. Luk kuvajte u ekspres loncu 20 minuta dok ne omekša.
  2. U međuvremenu, beli luk i maslinovo ulje stavite u plitku vatrostalnu činiju. Lagano propržite na srednjoj vatri jedan minut, vodeći računa da ne promeni boju. Dodajte seckani pelat, šećer i pola šolje vode. Lagano dinstajte 10 minuta dok se ne zgusne. Nakon toga položite luk, isečen na pola u sos, isečenom stranom nadole i dinstajte još 5 minuta.
  3. Sos pospite prezlama i mrvljenim sirom i pecite još 20 minuta dok ne porumeni.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti