Piletina sa ruzmarinom u paradajz sosu

Piletina sa ruzmarinom u paradajz sosu
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 35 min
|
0992

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • pileći batak8komada
  • ruzmarin1
  • crveni luk1glavica
  • beli luk3komada
  • inćuni2komada
  • kapar1kašičica
  • crveno vino75ml
  • ekstra devičansko maslinovo ulje1kašika
Za 4osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 275 cal
Masti po porcijii: 5 g

Priprema

  1. Zagrejati ulje u tiganju, a zatim poređati pileće batake. Dodati polovinu iseckanog ruzmarina, promešati i izvaditi na tanjir.
  2. U istom tiganju zagrejati ulje, zatim lagano dinstajti luk oko 5 minuta, dok ne omekša. Dodati beli luk, inćune i preostali ruzmarin, a onda pržiti nekoliko minuta. U to dodati paradajz i kapar, pomešan sa vinom, ako koristite, ili sa 75 ml vode. Kada proključa vratiti batake i tiganj poklopiti i kuvati još 20 minuta.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti