Fokača sa morskom solju i maslinama

Fokača sa morskom solju i maslinama
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 40 min
|
01142

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • brašno250g
  • kvasac20g
  • smeđi šećer1kašičica
  • masline100g
  • ruzmarin2
  • morska so1kašika
  • ekstra devičansko maslinovo ulje6kašika
Za 4osobeTesto treba da se podiže ukupno oko 50 minuta

Kalorijska vrednost po porciji: 385 cal
Masti po porciji: 19 gr

Priprema

  1. Prosejati brašno u vangli i u sredini napraviti udubljenje. Kvasac izmešati sa šećerom i mlakom vodom, dodati ga u udubljenje i izmešati brašnom sa ivica. Vanglu pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu da se testo diže 20 minuta.
  2. Masline očistiti od koštica i po jednu kašiku zelenih i crnih maslina krupno naseći. 250 ml mlake vode, 1 kašičicu soli, 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i naseckane masline dodati u testo i sve umesiti u glatko elastično testo. Ako je testo lepljivo, dodati malo brašna, a ako je suvo, dodati mlake vode.
  3. Zagrejati pećnicu na 200 stepeni. Pleh obložiti papirom za pečenje. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini izvaljati u ovalan ravan oblik i staviti u pleh. Pola ruzmarina staviti na testo i dodati morsku so. Fokaču prekriti krpom i ostaviti na toplom mestu da se podiže oko 30 minuta. Fokaču peći 20-25 minuta na donjoj rešetki. Izvaditi i poprskati sa preostale 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i dodati preostali ruzmarin. Jesti je toplu.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti