Pirinčane kaserole s tikvicama

Pirinčane kaserole s tikvicama
Marija
Postavio: Marija26.01.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 55 min
|
01299

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • pirinač1/2šolje
  • ekstra devičansko maslinovo ulje2kašike
  • tikvice2komada
  • praziluk1komad
  • beli luk1čen
  • bosiljak1/2kašičice
  • čedar sir2šolje
  • sopoukusu
Za 6 osobe

Probajte vrhunske kaserole na italijanski način

Priprema

  1. Pirinač kuvajte u slanoj vodi, dok voda ne proključa. Smanjite temperaturu, pokrite i dinstajte još 20-ak minuta, dok pirinač ne omekša.
  2. U međuvremenu rernu zagrejte na 175 stepeni celzijusovih. Lagano nauljite posudu za kaserole.
  3. Ekstra devičansko maslinovo ulje zagrejte u tiganju na srednjoj temperaturi i stavite sitno seckane tikvice, praziluk i beli luk. Dinstajte oko pet minuta dok povrće ne omekša. Pred kraj dodajte pirinač, so, bosiljak i jednu šolju čedar sira. Prodinstajte još kratko i prebacite u posudu za kaserole. Preko dodajte ostatak sira.
  4. Pecite oko 20-ak minuta. Dekorišite svežim listovima peršuna.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti