Ukusna i brza čokoladna torta
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- smeđi šećer1šolja
- ekstra devičansko maslinovo ulje2kašike
- brašno3/4šolje
- kakao2kašike
- so1kašičica
- prašak za pecivo1kašičica
- soda bikarbona3/4kašičice
- jaje1komad
- mleko1/2šolje
- ekstrakt vanile1kašičica
- voda1/2šolja
- tamna cokoladazaglazuru
Čokoladni užitak za kratko vreme
Priprema
- U činiju sipajte brašno, Demero smeđi šećer, kakao, so, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. U posebnoj posudi izmešajte jaje, mleko, Carapelli maslinovo ulje, ekstrat vanile, šoljicu vode, pa onda dodajte u prvu činiju i sve zajedno dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.
- Zagrejte pola šoljice vode i kada proključa, dodajte je u smesu i sve dobro izmešajte. Zagrijte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta. Prelijte otopljenom tamnom čokoladom.