Vegetarijanska salata sa pirinčem i tofuom

Vegetarijanska salata sa pirinčem i tofuom
admin
Postavio: admin28.02.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 60 min
|
0368

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • integralni pirinač1 1/2šolje
  • pečeni tofu sir400g
  • čeri paradajz300g
  • beli luk2čena
  • ekstra devičansko maslinovo ulje2kašike
  • limunov sok2kašike
  • so, biberpoukusu
  • sveži bosiljak - listovipoželji
Za 6 osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 354 cal

Masti po porciji: 51 g

Priprema

  1. Isperite integralni pirinač nekoliko puta, dodajte pola kašičice soli, kuvajte dok ne provri, zatim pokrijte i na laganoj vatri dinstajte još 40-45 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se prohladi.
  2. Dok se pirinač kuva, na tiganju ugrejte 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja na stednjoj temperaturi. Propržite sitno iseckan beli luk. Dodajte integralni pirinač, čeri paradajz, tofu i začine po želji. Sve lagano promešajte i prelijte dresingom napravljenih od po 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i člimunovog soka i malo soli. Služite toplo ili ohlađeno u frižideru.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti