Rolnice od plavog patlidžana punjene pirinčem
Kalorijska vrednost po porciji: 480 cal
Priprema
- Plavi patlidžan isecite na što tanje kriške, posolitei ostavite da odstoji i pusti vodu. Pirinač skuvajte, a povrće iseckajte na sitne kockice.
- Na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite crni luk, zatim dodajte beli luk, a kad dobiju staklasti izgled, dodajte papriku. Kada bude dovoljno prodinstano, povrće i pirinač promešajte i dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja i krem sir.
- U međuvremenu rernu zagrejte na 200 stepeni. Na prosušene šnite plavog patlidžana stavite spremljeni nadev, uvijte, pričvrstite čačkalicom ili štapićem i poređajte u naukjenu posudu. Rolnice nalijte vinom i pecite oko 15 minuta. Po želji, gotove rolnice možete preliti neutralnom pavlakom.