Čoko-karamel mafini
Budite kreativni pripremajući ovaj desert
Priprema
- Zagrejati rernu na 180 stepeni, obložiti kalupe za mafine papirnim korpicama. Iseckati karamel bombone.
- Iseći čokoladu na krupno i istopiti je na pari. Umutiti šećer, so, vanilin šećer, ulje i jogurt, pa umešati rastopljenu čokoladu, a zatim i jaja i rum.
- Pomešati brašno i prašak za pecivo, pa blago umešati u masu, samo koliko da se sjedine suvi i vlažni sastojci. Umešati i 2/3 komadića karamele i sipati testo u papirne korpice. Posuti ostatkom karamela. Peći oko 30 minuta. Isključiti rernu, ostaviti mafine oko 5 minuta pa ih izvaditi iz rerne da se potpuno ohlade.
- Budite kreativni i ukrasite ih čokoladnim šlagom i miksom čokoladnih mrvica. Radi raskošnijeg izgleda, stavite po jednu trešnju na svaki mafin.