Linzer torta

Linzer torta
Ducla
Postavio: Ducla03.11.2016.Kategorija: Recepti
|
02128

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • seckani bademi1šolja
  • pečeni lešnici100g
  • smeđi šećer150g
  • prašak za pecivo10g
  • puter150g
  • jaje1komad
  • brašno250g
  • džem (ribizla, jagoda, po želji)300g
  • vanilin šećer1kesica
  • malo cimeta, karanfilića i soka od limunapoukusu

Hrskavih korica i voćnog punjenja, Linzer torta je vrlo brzo postala omiljena širom sveta. Autentičnost je stekla zahvaljujući specifičnom izgledu, sa vrhom u obliku „rešetki“ od testa. Poreklo imena Linzer torte prate dve legende. Po jednoj je ime dobila po austrijskom gradu Lincu, dok su mnogi mišljenja da nosi ime po poslastičaru iz Beča.

Priprema

  1. Zamesite puter i Demerara smeđi šećer u prahu, pa dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo i lešnike. Nakon toga dodajte jaje, cimet, karanfilić I limunov sok i sve lepo umesite
  2. Testo ostavite da se ohladi u frižideru oko sat vremena, a potom tri četvrtine testa istanjite na debljinu od 1,5 cm, a preostalu četvrtinu istanjite i isecite na trake.
  3. Testo premažite džemom, pa poređajte trakice od ostatka testa u oblik mreže i pospite bademima po ivici. Pecite oko 45 minuta na 190 stepeni.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti