Grilovani kozji sir sa marmeladom od paradajza i malina
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- maline230g
- vanilin šećer1kašičica
- šećer za želiranje200g
- ekstra devičansko maslinovo ulje2kašika
- orasi100g
- slatka aleva paprika2kašičica
- ruzmarin1kašičica
- radič100g
- koziji sir120g
- bosiljak20g
- hleb100g
Kalorijska vrednost po porciji: 425 cal
Masti po porciji: 30 gr
Obratite pažnju: za marmeladu su potrebne tegle sa dihtujućim zatvaračima. Marmelada treba preko noći da se ohladi.
Priprema
- Paradajz (2 komada) zaseći u krst, kratko staviti u ključalu vodu, skinuti kožicu i iseći na kockice. Paradajz, 200 gr malina, vanilin šećer, sećer za želiranje staviti u šerpu i pustiti da proključa, nakon čega kuvati još 5 minuta mešajući.
- U međuvremenu, tegle isprati vrelom vodom. Marmeladu staviti u tegle i zatvoriti dihtujućim poklopcima. Ostatak marmelade upotrebiti kasnije na drugi način. Tegle preko noći ostaviti na hladnom mestu.
- Zagrejati ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju i propržiti orahe sa alevom paprikom, solju i ruzmarinom. Skloniti sa šporeta i pustiti da se ohladi. Radič oprati i pustiti da se osuši. Sir iseći na 4 porcije i grilovati 5-8 minuta u teflonskom tiganju. Ostatak paradajza (2 komada) iseći na tanke kolutove. Na ćabatu staviti kolutove paradajza, sir, marmeladu, orahe, radič i listove bosiljka. Uz to servirati i ostatak malina (30 gr)