Grilovani kozji sir sa marmeladom od paradajza i malina

Grilovani kozji sir sa marmeladom od paradajza i malina
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 60 min
|
01658

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • maline230g
  • vanilin šećer1kašičica
  • šećer za želiranje200g
  • ekstra devičansko maslinovo ulje2kašika
  • orasi100g
  • slatka aleva paprika2kašičica
  • ruzmarin1kašičica
  • radič100g
  • koziji sir120g
  • bosiljak20g
  • hleb100g
Za 4osobeMarmelada preko noći treba da se ohladi

Kalorijska vrednost po porciji: 425 cal
Masti po porciji: 30 gr

Obratite pažnju: za marmeladu su potrebne tegle sa dihtujućim zatvaračima. Marmelada treba preko noći da se ohladi.

Priprema

  1. Paradajz (2 komada) zaseći u krst, kratko staviti u ključalu vodu, skinuti kožicu i iseći na kockice. Paradajz, 200 gr malina, vanilin šećer, sećer za želiranje staviti u šerpu i pustiti da proključa, nakon čega kuvati još 5 minuta mešajući.
  2. U međuvremenu, tegle isprati vrelom vodom. Marmeladu staviti u tegle i zatvoriti dihtujućim poklopcima. Ostatak marmelade upotrebiti kasnije na drugi način. Tegle preko noći ostaviti na hladnom mestu.
  3. Zagrejati ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju i propržiti orahe sa alevom paprikom, solju i ruzmarinom. Skloniti sa šporeta i pustiti da se ohladi. Radič oprati i pustiti da se osuši. Sir iseći na 4 porcije i grilovati 5-8 minuta u teflonskom tiganju. Ostatak paradajza (2 komada) iseći na tanke kolutove. Na ćabatu staviti kolutove paradajza, sir, marmeladu, orahe, radič i listove bosiljka. Uz to servirati i ostatak malina (30 gr)

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti