Kolač sa bundevom na italijanski način

Kolač sa bundevom na italijanski način
Marija
Postavio: Marija11.03.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 1 h 40 min
|
0465

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • bundeva170g
  • mleveni badem2kašike
  • puter100g
  • smeđi šećer175g
  • jaje3komada
  • amareto (italijanski liker od badema)3kašike
  • brašno175g
  • prašak za pecivo2kašičice
  • listići badema2kašike
  • so1prstohvat
  • šećer u prahuzadekoraciju
Za 8 osobe

Ukus bundeve zaliven amaretom - čista egzotika

Priprema

  1. Bundevu isecite na kockice i u posoljenoj vodi kuvajte oko deset minuta. Nakon toga bundevu ocedite i ohladite. U međuvremenu, rernu zagrejte na 180 stepeni i okrugli podmazani pleh pospite mlevenim bademom. Za podmazivanje možete koristiti ekstra devičansko maslinovo ulje.
  2. Smeđi šećer i puter umutite penasto, pa zatim dodajte jaja i liker. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i i tako izmešano dodajte smesi. U testo potom dodajte i proceđenu i ohlađenu bundevu. Testo sipajte u tepsiju, izravnajte ga i pospite listićima badema. Pecite oko 40 minuta. Po želji, kolač možete preliti i neutralnom pavlakom.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti