Kolač sa bundevom na italijanski način
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- bundeva170g
- mleveni badem2kašike
- puter100g
- smeđi šećer175g
- jaje3komada
- amareto (italijanski liker od badema)3kašike
- brašno175g
- prašak za pecivo2kašičice
- listići badema2kašike
- so1prstohvat
- šećer u prahuzadekoraciju
Ukus bundeve zaliven amaretom - čista egzotika
Priprema
- Bundevu isecite na kockice i u posoljenoj vodi kuvajte oko deset minuta. Nakon toga bundevu ocedite i ohladite. U međuvremenu, rernu zagrejte na 180 stepeni i okrugli podmazani pleh pospite mlevenim bademom. Za podmazivanje možete koristiti ekstra devičansko maslinovo ulje.
- Smeđi šećer i puter umutite penasto, pa zatim dodajte jaja i liker. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i i tako izmešano dodajte smesi. U testo potom dodajte i proceđenu i ohlađenu bundevu. Testo sipajte u tepsiju, izravnajte ga i pospite listićima badema. Pecite oko 40 minuta. Po želji, kolač možete preliti i neutralnom pavlakom.