Crveni kolač

Crveni kolač
Marija
Postavio: Marija07.02.2016.Kategorija: Recepti
|
0481

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • crvena boja za biskvit30g
  • kakao prah2kašike
  • ekstrakt vanile1kašičica
  • maslac60g
  • smeđi šećer160g
  • jaje2komada
  • brašno130g
  • buter mleko100g
  • so1kašičica
  • jabukovo sirće1kašičica
  • soda1kašičica
  • glazura - mleko2šolje
  • glazura - brašno1/2šolje
  • glazura - maslac100g
  • glazura - ekstrakt vanile2kašičice

Vatreno crvena harmonija ukusa

Priprema

  1. Rernu u kojoj ćete peći zagrejati na 200*C. Okruglu posudu za pečenje podmazati uljem i brašnom, a sa strana postaviti papir za pečenje. Umutiti zajedno crvenu boju za biskvit, kakao u prahu i ekstrakt vanile. To dobro umešati tako da ne ostanu loptice kakaa. Mikserom umešajte šećer i maslac sve dok ne dobije svetlo kremastu boju. Dodajte jaja jedno po jedno i između njih kratko mešajte mikserom. Brašno dodajite u tri dela, naizmenično sa buter mlekom. Dodajte so, a nakon toga dodajte prvu smesu koju ste napravili u kojoj se nalaze kakao i crvena boja za biskvit. Sve to dobro umešajte.
  2. Odvojeno u posudi umešajte sodu za pečenje i sirće od jabuke, a onda dodajte testu pa dobro izmešajte. Testo podeliti u tri tepsije i odvojeno peći 20-tak minuta. Nakon što se biskvit ispekao ostavite da se ohladi 10-tak minuta.
  3. Glazura: U činiju za kuvanje umešajte mleko i brašno te na srednjoj temperaturi mešati sve dok smesa ne postane glatka i gusta. Neka se ovo hladi oko 40 minuta, a nakon što se ohladilo skinite kožicu sa vrha. U međuvremenu dok se gornja smesa hladi, u jednu činiju stavite maslac i šećer i mikserom umešajte dobro. Dodajte ekstrakt vanile i ponovo dobro umešajte.
  4. U tri dela u smesu maslaca i šećera mikserom umešajte smesu koja se ohladila i sa koje ste skinuli kožicu sa vrha. Izaberite najdeblju koru za bazu torte i premažite je jednim delom glazure. Na nju postavite drugu koru koju ćete takođe premazati glazurom. Na vrhu postavite poslednju, po mogućnosti najtanju koru, i premažite je ostatkom glazure koju ćete razmazati i po rubovima kolača. Ostavite da se sve to ohladi pola sata da bi se glazura učvrstila. Kolač možete ukrasiti narendanom čokoladom.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti