Posna pita sa jabukama

Posna pita sa jabukama
Ducla
Postavio: Ducla06.01.2016.Kategorija: Recepti
|
01438

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • za koru - brašno2šolje
  • za koru - smeđi šećer1kašika
  • za koru - so1kašičica
  • za koru - margarin1/2pakovanja
  • za koru - hladna voda8kašika
  • za nadev - jabuke5komada
  • za nadev - smeđi šećer1šolja
  • za nadev - brašno1kašika
  • za nadev - so1/4kašičice
  • za nadev - jabukovo sirće1kašičica
  • za nadev - limunov sok1kašika
  • za nadev - cimetpoukusu

Ukoliko razmišljate o posnom desertu za Badnji dan, pedlažemo vam da napravite ukusnu pitu od jabuka kojoj niko od ukućana neće moći odoleti.

Priprema

  1. Brašno, smeđi šećer i so dobro promešajte, a zatim dodajte margarin i hladnu vodu. Sve umesite u glatko testo i ostavite da odstoji oko pola sata u frižideru. Jabuke oljuštite i iseckajte ih na sitnije komade, koje treba da držite u vodi u kojoj je isceđen limunov sok kako ne bi promenile boju.
  2. Izvadite testo iz frižidera, jabuke ocedite i dodajte im cimet, brašno, smeđi šećer, so i jabukovo sirće. Testo podelite na dva dela i oba razvucite tako da budu veći od okrugle tepsije u kojoj će se peći. Prvi deo testa stavite u tepsiju, viljuškom ga probušite na više mesta i prelijte jabukama. Potom preko jabuka stavite drugi deo testa. Krajeve testa spojiti po rubu prstima, formirajući karneriće.
  3. Pitu pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 1h.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti