Torta sa sirom i tri vrste čokolade
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- za koru - jaja3komada
- za koru - mlečna čokolada150g
- za koru - maslac60g
- za koru - smeđi šećer4kašike
- za koru - brašno1kašika
- za filove - maskarpone sir500g
- za filove - smeđi šećer2kašike
- za filove - slatka pavlaka5dl
- za filove - tamna čokolada100g
- za filove - mlečna čokolada100g
- za filove - bela čokolada100g
- za filove - vanilin šećer1/2kesice
Poslastica sa trostrukim čokoladnim užitkom
Priprema
- Čokoladu i maslac rastopite na pari. Izmiksajte žumanca i šećer, pa u to umešajte rastopljenu čokoladu i brašno. Na kraju lagano dodajte sneg od belanaca. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta u kalupu prečnika 24 cm.
- Svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a sa belom kada se rastopi dodajte i vanilin šećer i mešajte neko vreme. Umutite maskarpone i šećer, pa u to umešajte i umućenu slatku pavlaku.
- Podelite smesu na tri dela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu, u drugi rastopljenu mlečnu, a u treći rastopljenu belu čokoladu. Premažite preko kore prvo tamni, pa mlečni i na kraju beli fil. Ukrasite komadićima rendane sve tri vrste čokolade.