Torta sa sirom i tri vrste čokolade

Torta sa sirom i tri vrste čokolade
Marija
Postavio: Marija18.02.2016.Kategorija: Recepti
|
02691

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • za koru - jaja3komada
  • za koru - mlečna čokolada150g
  • za koru - maslac60g
  • za koru - smeđi šećer4kašike
  • za koru - brašno1kašika
  • za filove - maskarpone sir500g
  • za filove - smeđi šećer2kašike
  • za filove - slatka pavlaka5dl
  • za filove - tamna čokolada100g
  • za filove - mlečna čokolada100g
  • za filove - bela čokolada100g
  • za filove - vanilin šećer1/2kesice

Poslastica sa trostrukim čokoladnim užitkom

Priprema

  1. Čokoladu i maslac rastopite na pari. Izmiksajte žumanca i šećer, pa u to umešajte rastopljenu čokoladu i brašno. Na kraju lagano dodajte sneg od belanaca. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta u kalupu prečnika 24 cm.
  2. Svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a sa belom kada se rastopi dodajte i vanilin šećer i mešajte neko vreme. Umutite maskarpone i šećer, pa u to umešajte i umućenu slatku pavlaku.
  3. Podelite smesu na tri dela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu, u drugi rastopljenu mlečnu, a u treći rastopljenu belu čokoladu. Premažite preko kore prvo tamni, pa mlečni i na kraju beli fil. Ukrasite komadićima rendane sve tri vrste čokolade.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti