Korpice sa tunjevinom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- za korpice - integralno brašno250g
- za korpice - jaje1komad
- za korpice - prašak za pecivo1kašičica
- za korpice - manrgarin120g
- za korpice - so1/2kašičice
- za korpice - mlevena paprika1/2kašičice
- za korpice - mleveni biberpoukusu
- za nadev - tunjevina u sopstvenom soku1konzerva
- za nadev - zelena paprika1komad
- za nadev - crvena paprika1komad
- za nadev - kukuruz šećerac100g
- za nadev - crni luk1glavica
- za nadev - jaje1komad
- za nadev - limunov sok2kašike
- za nadev - so, biber, peršunov listpoukusu
Obradujte najmilije malim ukusnim gurmanlucima
Priprema
- Korpice - Izmešati brašno, prašak za pecivo, so, biber i mlevenu papriku. Dodati margarin i 1 jaje. Ukoliko želite da pravite posne korpice, izostavite jaje. Umesiti glatko testo, po potrebi dodati malo mleka ili hladne vode, zamotati u foliju i ostaviti oko sat vremena u frižideru. Testo oklagijom razviti tanko i obložiti metalne modle, koje prethodno nije potrebno namazati.
- Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta dok blago ne porumene po ivicama. Sačekati da se korpice prohlade, pa ih samo preokrenuti i same će ispasti. Mogu se ispeći ranije i čuvati u zatvorenoj kutiji, a mogu se i zamrznuti.
- Nadev - Kukuruz šećerac i jaje skuvati i ohladiti. Jaje, luk i paprike sitno iseckati i dodati kukuruzu šećercu. Toj smesi dodati oceđenu tunjevinu pa sve začiniti sa malo soli, bibera i limunovog soka. Posuti seckanim peršunom, Korpice napuniti pripremljenim nadevom i ohladiti pre služenja.