Korpice sa tunjevinom

Korpice sa tunjevinom
Marija
Postavio: Marija16.02.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 60 min
|
01459

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • za korpice - integralno brašno250g
  • za korpice - jaje1komad
  • za korpice - prašak za pecivo1kašičica
  • za korpice - manrgarin120g
  • za korpice - so1/2kašičice
  • za korpice - mlevena paprika1/2kašičice
  • za korpice - mleveni biberpoukusu
  • za nadev - tunjevina u sopstvenom soku1konzerva
  • za nadev - zelena paprika1komad
  • za nadev - crvena paprika1komad
  • za nadev - kukuruz šećerac100g
  • za nadev - crni luk1glavica
  • za nadev - jaje1komad
  • za nadev - limunov sok2kašike
  • za nadev - so, biber, peršunov listpoukusu
Za 5osobe

Obradujte najmilije malim ukusnim gurmanlucima

Priprema

  1. Korpice - Izmešati brašno, prašak za pecivo, so, biber i mlevenu papriku. Dodati margarin i 1 jaje. Ukoliko želite da pravite posne korpice, izostavite jaje. Umesiti glatko testo, po potrebi dodati malo mleka ili hladne vode, zamotati u foliju i ostaviti oko sat vremena u frižideru. Testo oklagijom razviti tanko i obložiti metalne modle, koje prethodno nije potrebno namazati.
  2. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta dok blago ne porumene po ivicama. Sačekati da se korpice prohlade, pa ih samo preokrenuti i same će ispasti. Mogu se ispeći ranije i čuvati u zatvorenoj kutiji, a mogu se i zamrznuti.
  3. Nadev - Kukuruz šećerac i jaje skuvati i ohladiti. Jaje, luk i paprike sitno iseckati i dodati kukuruzu šećercu. Toj smesi dodati oceđenu tunjevinu pa sve začiniti sa malo soli, bibera i limunovog soka. Posuti seckanim peršunom, Korpice napuniti pripremljenim nadevom i ohladiti pre služenja.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti