Čokoladna šampita

Čokoladna šampita
Ducla
Postavio: Ducla10.12.2015.Kategorija: Recepti
|
01409

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • za koru - žumance6komada
  • za koru - smeđi šećer6kašika
  • za koru - brašno6kašika
  • za koru - prašak za pecivo1kesica
  • za koru - mlaka voda6kašika
  • za fil - tamna čokolada100g
  • za fil - ekstra devičansko maslinovo ulje3kašika
  • za fil - belanca6komada
  • za fil - smeđi šećer500g
  • za fil - voda1dl
  • za fil - sok od limuna1/2komada
  • za fil - vanilin šećer1kesica

Retko ko može odoleti mekanoj, sočnoj i ukusnoj teksturi domaćih šampita. Predlažemo Vam odličan recept sa čokoladnim prelivom, a ukoliko niste raspoloženi da sami pripremate ovaj slatkiš, onda su za Vas rešenje Grabower Kusse-šampite vrhunskog, nemačkog kvaliteta, sveže i ukusne kao mamine… Za one koji bi da se sami oprobaju u kuhinji, evo recepta

Priprema

  1. Žumanca odvojite od belanaca i umutite ih dobro sa šećerom. Zatim dodajte mlaku vodu i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Izmiksajte masu i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh. Koru pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 15 minuta. U šerpu stavite šećer i vodu i ostavite da provri. Kada provri, dodajte sok od limuna i ostavite na tihoj vatri da vri oko deset minuta.
  2. U međuvremenu umutite šne od belanaca, dodajte vanilin-šećer i lagano u to sipajte vreo sirup, neprestano muteći. Kada ste sav sirup sipali, mutite još desetak minuta. Nanesite šne na koru i ravnomerno razmažite. Stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni jedan minut. Za to vreme otopite čokoladu sa uljem. Nanesite glazuru na vruća belanca i ostavite da se dobro ohladi.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti