Puslica sa lešnikom

Puslica sa lešnikom
admin
Postavio: admin03.03.2016.Kategorija: Recepti
|
02143

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • za koru - smeđi šećer500g
  • za koru - belanca7komada
  • za koru - sirće1kašika
  • za fil - smeđi šećer7kašika
  • za fil - žumanca7komada
  • za fil - maslac250g
  • za fil - pečeni seckani lešnici150g

Hrskava i kremasta u isto vreme

Priprema

  1. Da biste napravili koricu belanca umutite u čvrst sneg, postepeno dodajući smeđi šećer. Zatim postepeno dodajte i sirće da biste masu napravili što čvršću.
  2. Rernu zagrejte na 250 stepeni. Masu sipajte u pleh obložen pek papirom i koricu pecite na 100 stepeni. Koru sušite oko 45 minuta, vodeći računa da ne potamni. Ako kora počne da tamni, preko stavite papir za pečenje.
  3. Za fil kuvajte na pari žumanca umućena sa smeđim šećerom. Umućena žumanca prohladite i dodajte posebno umućen maslac i seckane lešnike. Pečenu koru presecite po dužini na tri jednaka dela. Fil podelite na tri dela i filujte preko sve tri kore. Tortu po želji ukrasite šlagom.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti