Zdrava pica od karfiola
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- za testo - karfiol1/2kg
- za testo - topivi sir100g
- za testo - rendani parmezan2kašike
- za testo - jaje1komad
- za testo - ekstra devičansko maslinovo ulje2kašika
- za testo - začinipoukusu
- za nadev - paradajz sos1/4šolje
- za nadev - mocarela sir1/4šolje
- za nadev - čeri paradajz100g
- za nadev - beli luk2čena
- za nadev - sopoukusu
- za nadev - sveži bosiljakpoukusu
Ukoliko niste ljubitelj žitarica i intolerantni ste na gluten, a volite da pojedete dobru picu, onda je ovo pravi recept za vas. Testo za ovu picu se pravi od karfiola, tako da nema ni traga od belog brašna i pritom je niskokalorično.
Priprema
- Sveži ili zamrznut karfiol skuvajte i nakon toga stavite da se dobro ocedi (što je izuzetno važno kako bi testo uspelo). Kada je karfiol dovoljno oceđen, izmrvite ga dok se ne stvori pire. Polako dodajte i ostale sastojke i mešajte dok ne dobijete homogenu masu.
- Oblikujte testo, zagrejte rernu na 200C i pecite oko 20 minuta, dok testo ne porumeni. Izvadite iz rerne, testo premažite paradajz sosom, dodajte mocarelu, čeri paradajz, sitno seckan beli luk i pecite još 10 minuta.
- Picu po želji ukrasite svežim listovima bosiljka.