Božićna Pavlova torta

Božićna Pavlova torta
Ducla
Postavio: Ducla05.01.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 1 h 15 min
|
01612

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • za koru - belanca4komada
  • za koru - šećer u prahu250g
  • za koru - mleveni bademi30g
  • za koru - brašno20g
  • za koru - sok od limuna1kašičice
  • za nadev - maline300g
  • za nadev - ananas3g
  • za nadev - mango2komada
  • za nadev - kivi4komada
  • za nadev - šećer u prahu50g
  • za nadev - slatka pavlaka400ml
  • za nadev - smeđi šećer20g
  • za nadev - učvršćivač za šlagpouputstvu
Za 6osobePre posluživanja torta da odstoji u frižideru

Nadaleko čuvena Pavlova torta dobila je ime po ruskoj primabalerini Ani Pavlovoj. Tokom njene turneje po Australiji tamošnji kuvar je baš za nju pripremio tortu, koja savršeno oslikava njenu pojavu i umetnost. Bela, nežna i lagana, Pavlova je jedna od najomiljenijih torti s beze korom (kora od belanaca).

Priprema

  1. Za beze koru izlupajte belanca u čvrsti sneg, postepeno dodajući šećer, pa laganim mešanjem dodajte bademe pomešane sa brašnom i limunov sok. Pripremljenu smesu sipajte u okruglu tepsiju (prečnika 20 cm) obloženu papirom za pečenje koji ste prethodno nauljili. Pecite na temperaturi od 120 °C oko 90 minuta.
  2. Pečenu koru ostavite da se ohladi u rerni. Spolja mora biti hrskava, a unutra svetlije boje.
  3. Za nadev ulupajte slatku pavlaku u šlag, dodjate šlag fix, šećer u prahu i smeđi šećer. Voće iseckajte na manje komade i pospite preko šlaga. Umesto ovog voća možete koristiti i neko drugo po želji. Ukoliko želite kremastiju i bogatiju tortu, napravite duplu meru nadeva od slatke pavlake i drugi deo prelijte preko voća. Radi svečanijeg izgleda torte možete je dekorisati crvenim bobičastim voćem i listovima svežeg bosiljka.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti