Čokoladni rolat sa krem filom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- za koru - jaja6komada
- za koru - smeđi šećer6kašika
- za koru - brašno3.5kašike
- za koru - kakao1.5kašika
- za fil - maslac250g
- za fil - šećer u prahu100g
- za fil - bela čokolada100g
- za fil - jaje2komada
- za fil - smeđi šećer100g
- za glazuru - mlečna čokolada150g
- za glazuru - ekstra devičansko maslinovo ulje4.5kašike
Ovaj rolat je idealan u kombinaciji sa kafom ili čajem
Priprema
- Umutiti sneg od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance i dobro izmešati. Brašno prosejte sa kakaom, pa umešajte pažljivo varjačom u smesu od jaja i šećera. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180 stepeni. Pečen biskvit istresite na vlažnu kuhinjsku krpu i urolajte.
- Za fil umutite jaja i šećer. Činiju sa umućenim jajima stavite u posudu sa ključalom vodom, pa kuvajte fil na pari da se zgusne. Ostavite ga da se ohladi. Maslac penasto umutite sa šećerom u prahu, sipajte rastopljenu čokoladu, dobro umutite, i sastavite sa prohlađenim kremom. Ohlađenu koru premažite pripremljenim filom i ponovo uvijte u rolat. Premažite rolate tankim slojem fila i ostavite u frižideru da se dobro rashlade ili ih stavite nakratko u zamrzivač. Na laganoj vatri istopiti čokoladu s uljem, ali paziti da ne prokuva i lagano preliti rashlađeni rolat. Na kraju ukrasite rolat listićima mente, posuvši ih po čokoladnoj glazuri.