Torta sa crnom i belom čokoladom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- za koru - belance3komada
- za koru - smeđi šećer3kašike
- za koru - prženi mleveni lešnici3kašike
- za koru - mleveni keks3kašike
- za kor - brašno1kašika
- za koru - prašak za pecivo1/2kašičice
- za krem - mleko8dl
- za krem - smeđi šećer100g
- za krem - puding od vanile2kesice
- za krem - žumance6komada
- za krem - puter200g
- za krem - tamna čokolada100g
- za krem - bela čokolada100g
- lešnici i čokoladne bombonicezadekoraciju
Crno-bela ekspolozija ukusa
Priprema
- Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, a potom dodati preostale sastojke, pa ispeći koru u manjem okruglom kalupu za torte koji smo pr ethodno premazali puterom i posuli malim slojem brašna. Kora se peče na 180 C oko 20-tak minuta. Ohladiti je i posuti sa nekoliko kašika mleka. Ispeći još jednu istu koru ili jednu od 6 belanaca, pa je prepoloviti. Umutiti žumanca, dodati malo mleka, prah pudinga i sve izmešati. Preostalo mleko pomešati sa šećerom i staviti da prokuva, a zatim smanjiti temperaturu i sipati žumance i puding i kuvati. Ohladiti i dodati puter. Izmiksati i prepoloviti smesu.
- U pola dodati belu, a u pola tamnu čokoladu otopljenu na pari. Na koru staviti jedan krem, preklopiti drugom korom, potom drugi krem i ukrasiti drobljenom čokoladom, celim lešnicima i bombonicama. Ostaviti 2 do 3 sata u frizider da se torta stegne, a potom je služiti.