Pasta sa tunom, kaparom i sirom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- tunjevina u sopstvenom soku1pakovanje
- ekstra devičansko maslinovo ulje2kašika
- ravioli ili taljatele500g
- beli luk2komada
- grana pagdano ili pekorino sir150g
- neutralna pavlaka100ml
- crne masline bez koštica100g
- kapar iz konzerve1kašika
- so, biber1kašičica
- začini po ukusu1kašičica
Neka vaša nepca budu zavedena ovom slasnom kombinacijom
Priprema
- Pastu skuvati u slanoj vodi i procediti. Na jednoj kašiki ekstra devičanskog maslinovog ulja propržiti beli i crni luk, isečen na sitne kockice. Kada luk bude propržen, smanjite temperaturu i dodajte kapar i neutralnu pavlaku. Kuvajte oko pet-šest minuta. Dodajte veću konzervu tune u sopstvenom soku i promešajte da se lepo poveže.
- Tako pripremljen sos prelijte preko pripremljene paste i lagano izmešajte. Na kraju dodajte crne masline i narendajte sir. Ukoliko želite jači mediteranski ukus paste, dodajte još jednu kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja.