Pasta sa tunom, kaparom i sirom

Pasta sa tunom, kaparom i sirom
admin
Postavio: admin18.09.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 25
|
01130

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • tunjevina u sopstvenom soku1pakovanje
  • ekstra devičansko maslinovo ulje2kašika
  • ravioli ili taljatele500g
  • beli luk2komada
  • grana pagdano ili pekorino sir150g
  • neutralna pavlaka100ml
  • crne masline bez koštica100g
  • kapar iz konzerve1kašika
  • so, biber1kašičica
  • začini po ukusu1kašičica
Za 4osobe

Neka vaša nepca budu zavedena ovom slasnom kombinacijom

Priprema

  1. Pastu skuvati u slanoj vodi i procediti. Na jednoj kašiki ekstra devičanskog maslinovog ulja propržiti beli i crni luk, isečen na sitne kockice. Kada luk bude propržen, smanjite temperaturu i dodajte kapar i neutralnu pavlaku. Kuvajte oko pet-šest minuta. Dodajte veću konzervu tune u sopstvenom soku i promešajte da se lepo poveže.
  2. Tako pripremljen sos prelijte preko pripremljene paste i lagano izmešajte. Na kraju dodajte crne masline i narendajte sir. Ukoliko želite jači mediteranski ukus paste, dodajte još jednu kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti