Paradajz sos sa origanom

Paradajz sos sa origanom
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 35 min
|
0463

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • beli luk2komada
  • paradajz pire1kašika
  • polpa paradajz800g
  • origano1kašičica
  • ekstra devičansko maslinovo ulje1kašika
Za 5osobeSavršen sos za pastu, piletinu i ribu

Kalorijska vrednost po porciji: 58 cal
Mati po porciji: 2 g

Priprema

  1. Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Nakon toga dodajte beli luk i pire od paradajza. Kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte polpa paradajz i origano. Lagano mešajte i kuvajte još 20 minuta, pa ga ostavite da se prohladi.
  2. Tako pripremljen sos u frižideru možete čuvati nedelju dana, a u zamrzivaču i do dva meseca.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti