Melanzane alla Parmigiana

Melanzane alla Parmigiana
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 60 min
|
0491

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • beli luk2komada
  • polpa paradajz800g
  • paradajz pire2kašika
  • plavi patlidžan4komada
  • parmezan85g
  • bosiljak20g
  • ekstra devičansko maslinovo ulje6kašika
Za 6osobeJelo je ukusnije ukoliko se pripremi dan pre

Kalorijska vrednost po porciji: 225 cal
Masti po porciji: 8 g

Priprema

  1. U plitkom tiganju pomešajte beli luk i 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Pržite na visokoj temperaturi oko 3 minuta, dodajte polpa paradajz, zatim dinstajte još 8 minuta, povremeno mešajući i nakon toga dodajte paradajz pire.
  2. U međuvremenu, zagrejte gril na visokoj temperaturi. Premažite nekoliko listova plavog patlidžana ekstra devičanskim maslinovim uljem, pa grilujte svaku stranu oko 5-7 minuta, dok ne porumeni dobro. Tako pripremljen plavi patlidžan položite na kuhinjski papir, da upije višak masnoće.
  3. Nekoliko komada grilovanog patlidžana položite na dno vatrostalne posude, a zatim preko stavite nekoliko kašika pripremljenog sosa od paradajza. Pospite parmezanom i bosiljkom. Dodajte začine, a potom ponovite ovaj postupak sa preostalim sastojcima. Preko svega prelijte jedno umućeno jaje i rendani parmezan i pecite oko 20 minuta, dok preliv ne porumeni.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti