Melanzane alla Parmigiana
Kalorijska vrednost po porciji: 225 cal
Masti po porciji: 8 g
Priprema
- U plitkom tiganju pomešajte beli luk i 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Pržite na visokoj temperaturi oko 3 minuta, dodajte polpa paradajz, zatim dinstajte još 8 minuta, povremeno mešajući i nakon toga dodajte paradajz pire.
- U međuvremenu, zagrejte gril na visokoj temperaturi. Premažite nekoliko listova plavog patlidžana ekstra devičanskim maslinovim uljem, pa grilujte svaku stranu oko 5-7 minuta, dok ne porumeni dobro. Tako pripremljen plavi patlidžan položite na kuhinjski papir, da upije višak masnoće.
- Nekoliko komada grilovanog patlidžana položite na dno vatrostalne posude, a zatim preko stavite nekoliko kašika pripremljenog sosa od paradajza. Pospite parmezanom i bosiljkom. Dodajte začine, a potom ponovite ovaj postupak sa preostalim sastojcima. Preko svega prelijte jedno umućeno jaje i rendani parmezan i pecite oko 20 minuta, dok preliv ne porumeni.