Mlaka salata od sočiva sa renom i pečurkama
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- sok od jabuke2kašika
- balzamiko sirće1kašika
- mleveni biber1
- kajsije4komada
- gusti sok od agave2kašika
- mešane pečurke300g
- praziluk100g
- timijan2
- margarin2kašika
- sveži ren1kašika
- ekstra devičansko maslinovo ulje6kašika
Kalorijska vrednost po porciji: 425 cal
Masti po porciji: 26 g
Priprema
- Crveno sočivo skuvati u posoljenoj vodi al dente, prema uputstvu sa pakovanja. 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja pomešati sa sokom od jabuke i balzamiko sirćetom. Sočivo procediti i pomesati sa pripremljenom marinadom. Dodati so i biber po ukusu.
- Kajsije oprati, obrisati, izvaditi koštice i iseći na četvrtine. Poprskati ekstra devičanskim maslinovim uljem i peći na gril tiganju. Nakon toga kajsije izvaditi, poprskati sokom od agave i začiniti sa morskom solju.
- Pečurke očistiti i oprati, iseći na četvrtine ili na kolutove, prema veličini. Praziluk očistiti, oprati i iseći na tanke kolutove. Počupati listiće timijana. Margarin otopiti i propržiti pečurke na jačoj temperaturi. Dodati timijan i praziluk, so i biber.
- Sočivo servirati na tanjiru pomoću okrugle modle, obložiti pečurkama i kajsijama, garnirati i posuti sveže rendanim renom po želji. Poprskati preostalim ekstra devičanskim maslinovim uljem.