Mlaka salata od sočiva sa renom i pečurkama

Mlaka salata od sočiva sa renom i pečurkama
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 20 min
|
0981

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • sok od jabuke2kašika
  • balzamiko sirće1kašika
  • mleveni biber1
  • kajsije4komada
  • gusti sok od agave2kašika
  • mešane pečurke300g
  • praziluk100g
  • timijan2
  • margarin2kašika
  • sveži ren1kašika
  • ekstra devičansko maslinovo ulje6kašika
Za 4osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 425 cal
Masti po porciji: 26 g

Priprema

  1. Crveno sočivo skuvati u posoljenoj vodi al dente, prema uputstvu sa pakovanja. 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja pomešati sa sokom od jabuke i balzamiko sirćetom. Sočivo procediti i pomesati sa pripremljenom marinadom. Dodati so i biber po ukusu.
  2. Kajsije oprati, obrisati, izvaditi koštice i iseći na četvrtine. Poprskati ekstra devičanskim maslinovim uljem i peći na gril tiganju. Nakon toga kajsije izvaditi, poprskati sokom od agave i začiniti sa morskom solju.
  3. Pečurke očistiti i oprati, iseći na četvrtine ili na kolutove, prema veličini. Praziluk očistiti, oprati i iseći na tanke kolutove. Počupati listiće timijana. Margarin otopiti i propržiti pečurke na jačoj temperaturi. Dodati timijan i praziluk, so i biber.
  4. Sočivo servirati na tanjiru pomoću okrugle modle, obložiti pečurkama i kajsijama, garnirati i posuti sveže rendanim renom po želji. Poprskati preostalim ekstra devičanskim maslinovim uljem.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti