Krambl (mrvice) od jabuka i krušaka sa đumbirom i orasima
Recept za četiri osobe
Priprema
- Zagrejati rernu na 180 stepeni. Jabuke i kruške oprati i po želji oljuštiti, iseći na četvrtine i očistiti od semenih lozi. Voće iseći na kocke. Limun oprati i obrisati. Koru narendati, sok iscediti. Sve pomešati u jednoj posudi. Đumbir šljive izvaditi iz sirupa, iseći na kocke i dodati voću zajedno sa četiri kašike sirupa od đumbira. Pekan orahe krupno naseći i dodati.
- Za krambl mešavinu šipku vanile iseći po dužini na pola i izvaditi srž. Od vanile, brašna, putera, šećera i soli u jednoj vangli napraviti mešavinu za krambl. Tepsiju ili 4 mala kalupa premazati puterom i rasporediti mešavinu od voća i oraha i prekriti mešavinom za krambl.
- Krambl peći u rerni na srednjoj rešetki 15-20 minuta. Voće treba da bude mekano, a mešavina za krambl braon i hrskava. Krambl servirati topao, eventualno sa sladoledom od vanile.