Krambl (mrvice) od jabuka i krušaka sa đumbirom i orasima

Krambl (mrvice) od jabuka i krušaka sa đumbirom i orasima
Ducla
Postavio: Ducla16.10.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 1 h
|
01304

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • jabuke2komada
  • kruške, zrele2komada
  • limun1komad
  • đumbir šljive u sirupu100g
  • orasi100g
  • vanila1štapić
  • brašno100g
  • puter120g
  • smeđi šećer100g
  • so1prstohvat
Za 4 osobe

Recept za četiri osobe

Priprema

  1. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Jabuke i kruške oprati i po želji oljuštiti, iseći na četvrtine i očistiti od semenih lozi. Voće iseći na kocke. Limun oprati i obrisati. Koru narendati, sok iscediti. Sve pomešati u jednoj posudi. Đumbir šljive izvaditi iz sirupa, iseći na kocke i dodati voću zajedno sa četiri kašike sirupa od đumbira. Pekan orahe krupno naseći i dodati.
  2. Za krambl mešavinu šipku vanile iseći po dužini na pola i izvaditi srž. Od vanile, brašna, putera, šećera i soli u jednoj vangli napraviti mešavinu za krambl. Tepsiju ili 4 mala kalupa premazati puterom i rasporediti mešavinu od voća i oraha i prekriti mešavinom za krambl.
  3. Krambl peći u rerni na srednjoj rešetki 15-20 minuta. Voće treba da bude mekano, a mešavina za krambl braon i hrskava. Krambl servirati topao, eventualno sa sladoledom od vanile.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti