Princeze prekrivene velom
Recept za 4 osobe. Po porciji 470 cal i 12 g masti
Priprema
- Limun oprati toplom vodom i obrisati. Koru narendati, sok iscediti. Oboje dodati u lonac sa sokom od jabuka. Jabuke oljuštiti i iseći na četvrtine, ukloniti semenu lozu. Jabuke iseći na kockice 1 cm i staviti u sok. Zagrejati i kuvati 4 minuta. Kompot od jabuka staviti u jednu činiju i pustiti da se ohladi.
- U međuvremenu izmrviti integralni hleb i u tiganju bez masti pržiti. Dodati smeđi šećer i pržiti još 2 minuta. Staviti na tanjir da se ohladi.
- Kvark i šećer glatko umutiti. Ulupati pavlaku u čvrst sneg i dodati. U časama naizmenično ređati u slojevima mrvice, pavlaku sa kvarkom i kompot od jabuka, poslednji sloj treba da bude od mrvica komadića jabuke i po kašičica želea.