Sladoled od mleka i jagoda sa vaflom od čokolade

Sladoled od mleka i jagoda sa vaflom od čokolade
Marija
Postavio: Marija10.02.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 1 h 10 min
|
01100

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • slatka pavlaka za šlag250g
  • žumance1komad
  • smeđi šećer100g
  • jagode200g
  • neobrano mleko150ml
  • jaja2komada
  • brašno100g
  • strugani anis1prstohvat
  • karanfilić u prahupoukusu
  • cimetpoukusu
  • vanila1štapić
  • tamna cokolada80g
  • puter50g
Za 4osobeSladoled mora da se hladi 60 minuta

Po porciji: 630 kcal i 37 g masti

Priprema

  1. Za sladoled zagrejati 100 g pavlake do ključanja. Umutiti žumance sa 70 g šećera. Vrelu pavlaku pomešati sa mešavinom jaja i šećera i ponovo zagrejati (ali ne da proključa). Masu čim počne da se zgušnjava staviti u jednu posudu i rashladiti. Jagode oprati i očistiti (ostaviti nekoliko za serviranje) sa nebranim mlekom ispasirati i pomešati sa pavlakom i jajetom. Smesu staviti u aparat za sladoled na 60 minuta, a onda u odeljak za zamrzavanje.
  2. Za vafle odvojiti žumance i belance od oba jajeta. Pomešati brašno sa ostatkom pavlake (150 g), žumancima i začinima. Šipku vanile iseći po dužini, izvaditi srž i dodati u testo. Čokoladu izlomiti, istopiti na pari i umešati u testo. Belanca umutiti štapnim mikserom u čvrst sneg i dodati ostatak šećera (30 g). Sneg pažljivo umešati u testo. Od testa ispeći jedan po jedan oko 8 vafla u pomašćenom kalupu za vafle. Servirati sa sladoledom od neobranog mleka i jagoda, ukrasiti jagodama i posuti šećerom u prahu.
  3. Obratite pažnju: sladoled mora da se hladi 60 minuta u aparatu za sladoled i dodatno u zamrzivaču.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti