Božićni keksići
Učinite Božić svečanijim uz ukusne keksiće u obliku zvezdica, jelkica ili srca
Priprema
- U dublju posudu sipajte brašno, šećer u prahu i prašak za pecivo i sve izmešajte. Potom dodajte vanilin šećer, izrendanu koru limuna, cimet, jaje i krem freš. Maslac iseckajte na kockice i dodajte ostalim sastojcima. Umesite smesu dok ne napravite glatko testo. Testo stavite u kesu i ostavite da odstoji u frižideru 1 sat.
- Rernu zagrejte na 200 °C. Testo podelite na pola i svaku polovinu razvijte na površini posutoj brašnom. Testo treba da bude debljine oko 3 mm. Izrežite razne željene oblike modlama ili ručno. Izrezane keksiće pecite oko 10 minuta na papiru za pečenje. Kad se ohlade, poprskajte ih šećerom u prahu. Keksiće čuvajte u dobro zatvorenoj posudi.