Čokoladni sufle sa sladoledom od vanile
Jedna od najboljih poslastica, koja u sebi sadrži tamnu čokoladu, mišljenja su mnogi. Spolja hrskav, a unutra kremast, u kombinaciji sa sladoledom, čokoladni sufle je savršen način da se rashladite ovih dana.
Priprema
- Istopite na pari Schogetten tamnu čokoladu i puter, pa dodajte cimet ili čili papričicu. Umutite jaja i dodajte im Demerara smeđi šećer u prahu sa ukusom vanile. Dodajući čokoladu u jaja, veoma lagano sjedinite dve smese, sve vreme mešajući. Potom smesi dodajte brašno i lagano promešajte.
- Kalupe za mafine premažite puterom, pa sipajte smesu. Pecite desetak minuta u rerni koju ste zagrejali na 200°C. Kad se malo prohlade, prevrnite ih na tacnu, pospite seckanim bademom, poslužite sa sladoledom od vanile i uživajte.