Tirolski novčići sa anisom

Tirolski novčići sa anisom
Ducla
Postavio: Ducla13.11.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 30
|
0377

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • puter120g
  • Demerara smeđi šećer u prahu sa vanilom150g
  • sok od limuna1kašika
  • žumance2komada
  • jaja2komada
  • brašno180g
  • usitnjeni anis1kašika
  • džem od kajsijepopotrebi
  • Schogetten tamna čokolada50g
Za 4 osobe

Začin anis, veoma cenjen u južnotiroloskoj oblasti, ovom kolaču, koji je jedan od najukusnijih u ovoj regiji, daje autentičan lokalni ukus.

Priprema

  1. Preko pleha položite papir za pečenje. Mikserom izmešajte puter, koji je odstojao na sobnoj temperaturi, sa smeđim šećerom u prahu sa vanilom i sokom od limuna, dok masa ne postane lagana i penasta. Postepeno umešajte žumanca, a zatim sa njima i jaja, dodajući jedno po jedno. Koristeći varjaču, lagano umešajte brašno i seme anisa u maslac i sjedinite sa smesom od jaja.
  2. Sipajte smesu u špric za fil sa običnim vrhom i istisnite smesu veličine novčića direktno na pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko šest minuta.
  3. Kad se keksići prohlade, jedan namažite džemom a drugi položite preko. Napravite od tamne čokolade mrežaste šare po keksićima.
  4. Mali savet: Testo će se prilikom pečenja proširiti, pa vodite računa da ostavite prostora između dva keksa.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti