Ledena Catalana od malina sa prepečenim bademima

Ledena Catalana od malina sa prepečenim bademima
Marija
Postavio: Marija27.02.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 60 min
|
0300

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • mleko od badema325ml
  • vanilin šećer2kesice
  • žumance5komada
  • gusti sok od agave8kašika
  • jogurt150g
  • maline150g
  • smeđi šećer100g
  • cimet1prstohvat
  • neoljušteni bademi100g
Za 4osobeKrem mora 3 sata da se zamrzava

Isprobajte tradicionalni desert iz Katalonije, regije u Španiji

Priprema

  1. Za ledeni Catalana krem zagrejati mleko od badema sa 1 kašičicom vanila šećera i 6 žumanaca, staviti u posudu od nerđajućeg čelika i penasto umutiti na pari sa 6 kašika soka od agave. Dodati mleko od badema sa vanilom i dalje mutiti. Dodati jogurt. Masu podeliti u 4 mala kalupa i zamrznuti na 3 sata. Ostaviti nekoliko lepih malina za serviranje, a ostale fino ispasirati sa ostatkom soka od agave (2 kašike).
  2. Za prepečene bademe zagrejati 100 ml vode sa šećerom, ostatkom vanilin praha (1 kašika) i cimetom. Dodati bademe i na srednjoj temperaturi stalno mešati dok se šećer ne karamelizuje. Ostaviti na tanjiru da se ohladi. Kalupe sa kremom kratko staviti u toplu vodu, istresti ih i pustiti da se malo otope. Servirati zajedno sa pireom od malina, celim malinama i prepečenim bademima.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti