Mango tiramisu sa sirom i maslinovim uljem
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- mango2komada
- vanila1štapić
- limeta - sok i kora1komad
- ekstra devičansko maslinovo ulje6kašika
- iseckani pistaći6kašika
- kvark sa 20% masti400g
- med4kašike
- sirup od zove2kašike
- svetla ravna biskvitna podloga2komada
- bosiljak2struka
Kalorije po porciji 430 kcal; Masti po porciji: 17 g
Priprema
- Oba manga oljuštiti oštrim nožem ili ljuštilicom, meso iseći duž koštice i fino iseći na kockice. Štapic vanile iseći po dužini nožem i izvaditi srž vanile. Srž vanile, štapic vanile, koru i sok limete, 2 kašike maslinovog ulja i 4 kašike pistaća pomešati sa mangom. Ostaviti ovaj MIX da stoji oko 15 minuta i onda izvaditi štapić vanile.
- Kvark umutiti sa ostatkom maslinovog ulja (4 kašike), medom i sirupom. Od biskvitne podloge iseći 8 krugova, nešto manjih od čaša za serviranje. Bosiljak oprati, osušiti, iseći i dodati mixu od manga. Složiti u 8 čaša krugove od biskvita, mango mix i kvark naizmenično. Mango tiramisu ostaviti 2 sata da se ohladi. Ukrasiti i servirati sa ostatkom pistaća (2 kašike) i, eventualno, sa bosiljkom.