Čizkejk od maka sa višnjama i badem kremom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- jaja4komada
- urme100g
- puter120g
- brašno od celog zrna250g
- šećer u prahu130g
- pomorandža1komad
- kvark sir sa 20% masti500g
- sveži sir200g
- mleveni mak200g
- krupni pšenični griz30g
- konzervirane višnje400g
- šlag150g
Sastojci za kalup prečnika 26 cm, za 16 porcija
Priprema
- Odvojiti belance i žumance od jednog jajeta. Za podlogu sitno iseckati urme. Puter iseći na kocke i umesiti zajedno sa brašnom, urmama, 30 g šecera u prahu, 1 kašikom hladne vode i jednim žumancetom. Testo ostaviti 30 minuta na hladnom mestu. Belance tadođe staviti u frižider.
- Kalup namazati puterom. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati na veličinu kalupa i staviti ga u kalup. Rernu prethodno zagrejati na 180 stepeni.
- Pomorandžu oprati vrućom vodom i obrisati. Koru sitno narendati i sok iscediti. Odvojiti žumance od belanca od preostala 3 jajeta. Dobro izmešati kvark, sveži sir, mak, koru od pomorandže, 4 kašike soka od pomorandže, 3 žumanca i griz. Čvrsto umutiti mikserom 4 belanca sa 100 g šećera u prahu. Dodati sneg od belanaca u masu od kvarka.
- Masu od kvarka staviti na podlogu kolača i odgore rasporediti višnje. Peći u zagrejanoj rerni 60 minuta. Šlag umutiti mikserom. Kolač po želji posipati sa šećerom u prahu.