Čizkejk od maka sa višnjama i badem kremom

Čizkejk od maka sa višnjama i badem kremom
Ducla
Postavio: Ducla10.10.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 1 h 20 min
|
0991

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • jaja4komada
  • urme100g
  • puter120g
  • brašno od celog zrna250g
  • šećer u prahu130g
  • pomorandža1komad
  • kvark sir sa 20% masti500g
  • sveži sir200g
  • mleveni mak200g
  • krupni pšenični griz30g
  • konzervirane višnje400g
  • šlag150g
Za 16 osobeKolač mora da se peče 60 minuta

Sastojci za kalup prečnika 26 cm, za 16 porcija

Priprema

  1. Odvojiti belance i žumance od jednog jajeta. Za podlogu sitno iseckati urme. Puter iseći na kocke i umesiti zajedno sa brašnom, urmama, 30 g šecera u prahu, 1 kašikom hladne vode i jednim žumancetom. Testo ostaviti 30 minuta na hladnom mestu. Belance tadođe staviti u frižider.
  2. Kalup namazati puterom. Testo na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati na veličinu kalupa i staviti ga u kalup. Rernu prethodno zagrejati na 180 stepeni.
  3. Pomorandžu oprati vrućom vodom i obrisati. Koru sitno narendati i sok iscediti. Odvojiti žumance od belanca od preostala 3 jajeta. Dobro izmešati kvark, sveži sir, mak, koru od pomorandže, 4 kašike soka od pomorandže, 3 žumanca i griz. Čvrsto umutiti mikserom 4 belanca sa 100 g šećera u prahu. Dodati sneg od belanaca u masu od kvarka.
  4. Masu od kvarka staviti na podlogu kolača i odgore rasporediti višnje. Peći u zagrejanoj rerni 60 minuta. Šlag umutiti mikserom. Kolač po želji posipati sa šećerom u prahu.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti