Salata sa pirinčem i tunom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- pirinač120g
- veća konzerva tunjevine u sopstvenom soku1pakovanje
- čeri paradajz100g
- crvena paprika1komad
- krastavac1komad
- kukuruz šećeracpoukusu
- svež bosiljak, svež peršunzadekorisanj
- za dresing - ekstra devičansko maslinovo ulje4kašičice
- za dresing - sok od limuna3kašičice
- za dresing - sopoukusu
Ova salata je idealan obrok za vrele letnje dane. Služi se hladna.
Priprema
- Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i ohladite.
- Ohlađenom pirinču dodajte prethodno obareni kukuruz šećerac, čeri paradjz, papriku i krastavac, isečen na kockice, kao i tunjevinu u sopstevnom soku.
- U posebnoj činiji pripremite dresing za salatu, tako što ćete dobro izmešati ekstra devipčansko maslinovo ulje, sok od limuna i so. Pripremljenu mešavinu prelijte preko salate i promešajte.
- Za pikantniji ukus dresingu se može dodati i 1 kašičica senfa.