Piletina sa prinčem i karijem

Piletina sa prinčem i karijem
admin
Postavio: admin24.01.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 1 h
|
01113

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • pileće grudi, bez kostiju1komad
  • pirinač400g
  • crni luk1glavica
  • polpa paradajz100g
  • pileći bujon1/2šolje
  • kari2kašike
  • so1kašičica
  • paradajz sos400g
  • sok od limuna2kašike
  • peršunzadekorisanj
Za 4 osobe

Kalorijska vrednost po porciji: 300 cal;
Masti po porciji: 7 g

Priprema

  1. Pirinač skuvajte u posoljenoj vodi i ostavite da se procedi
  2. Pileće grudi iseckajte na komade, stavite u dublji sud, preijte sa malo vode, dodajte so i dinstajte na laganoj vatri. Kada piletina omekša, a većina vode ispari, dodajte pileći bujon, na rezance isečen crni luk, polpa paradajz, sos od paradajza i lagano dinstajte. Sve dobro pomešajte kako bi se sastojci sjedinili. Pred sam kraj dodajte kari i limunov sok. Ovako pripremljeno jelo prelijte preko već pripremljenog pirinča i po želji dekorišite peršunom.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti